Tabără Socială la Centrul de Agrement Arieșeni

Tabără Socială la Centrul de Agrement Arieșeni

În perioada 03.07 – 08.07.2017 la Centrul de Agrement Arieseni s-a desfășurat tabăra socială gratuită pentru copii proveniți din familii defavorizate, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba. Beneficiarii taberei sociale sunt 75 de elevi proveniţi din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie.

În timpul taberei tinerii au avut parte de mai mult genuri de activități: pe lângă jocurile de interior și cele din curte, în aer liber, s-au făcut diferite activități pentru dezvoltarea personală, comunicare, incluziune în societate, dezvoltarea relațiilor cu cei din jur, discuții privind respectul, discriminarea și rasismul, și multe alte ateliere.

Iată și cateva păreri ale participanțiilor, atat profesori cât și copii:

Petri Maria – prof. insotitor

“Pentru mine perioada taberei de la Arieseni va ramane ca o amintire placuta si inedita din mai multe puncte de vedere.

Am vazut locuri noi,  superbe precum Pestera de la Scarisoara,ori cea a Ursilor de la Chiscau. Am mers in drumetii cu final spectaculos prin mijlocul padurilor de foioase ori de conifere. Am cules affine, am vazut cascade, gatere si pe viu, concret, modul cotidian de desfaurare al vietii motilor-locuitorii stravechii ai Apusenilor. Nu o sa uit vreodata spectaculoasa intrare in Ghetarul de la Scarisoara sau aspectul ireal al interiorului Pesterii Ursilor de la Chiscau, cu coloane, stalactite  ori stalagmite formate in decursul a mii de ani, toate dandu-ti impresia ca esti undeva pe alta lume…. Si intr-adevar era o alta lume- o lume subterana…

In plus am avut ocazia sa interactionez mult mai bine si cu copiii, sa le cunosc si o alta latura, cea de copii, nu doar de elevi, iar un alt lucru important in aceasta tabara  am cunoscut colegi noi, si am revazut cunostinte mai vechi, pe care astfel le-am putut cunoaste mult mai bine, de a caror sfaturi si experienta de viata o sa tin cont si sper ca aceasta tabara sa fie si punctul de plecare al unor noi prietenii.”

Cristea Ioana Ramona (Cls. a IV-a)

“Aceasta tabara mi-a placut pentru ca am fost in multe drumetii si intr-o pestera. Mi-a placut mancarea si am mancat afine culese de mine din padure. A fost un vis pt mine.”

Razaila Daniela (Cls. a VII-a)

”Aceasta este prima tabara in care am fost. Am vizitat multe locuri cum ar fi: Cascada Varciorog, apoi la pestera Scarisoara mi-a placut foarte mult pentru ca a fost prima data cand am venit. A fost un vis implinit pentru mine si mi-a placut mult.”

Sandru Ioana Daniela (Cls. a VII-a)

”Aceasta a fost prima tabara in care am fost. M-am simtit foarte bine. Am avut ocazia sa vizitez Cascada Varciorog, Pestera de la Scarisoara, Cascada Patrahaitesti si Pestera Ursilor. In mare parte am fost multumita de aceasta experienta placuta.”

Andrei – ,,Dr. Petru Span”, Lupsa

”A fost foarte frumos. Mancarea a fost delicioasa si conditiile de cazare bune. Mi-ar fi placut sa se fi desfasurat mai multe activitati de interior pentru a socializa mai mult.”

Stefan – Scoala Primara Gura Rosii

”Mi-au placut cel mai mult excursiile pe care le-am facut la pestera Ursilor si la Scarisoara, dar si cascadele. Vreau sa-i multumesc foarte mult doamnei directoare de tabara pentru organizarea taberei. Mi-ar placea sa merg si la anul viitor.”

Alexandru – Scoala Gimnaziala ,,Mihail Kogalniceanu”, Sebes

”Totul a fost OK – mancarea buna, conditiile de cazare la fel, mi-am facut noi prieteni si am vazut doua cascade foarte frumoase, doar ca drumul a fost cam lung si obositor pentru mine. Multumesc pentru tabara!”

Prof. Crisan Camelia – Scoala Gimnaziala Rosia de Secas

”Tabara a fost de vis, de poveste. Peisajul pitoresc, magnific, pesterile fabuloase, impesionante si cascadele parca desprinse dintr-un film te indemnau sa dai frau liber imaginatiei. Mancarea a fost foarte buna si sanatoasa, iar drumetiile numai bune sa te mentina in forma. Oricand as reveni cu drag! As vrea sa-i multumesc doamnei Comsa Calina, dir. de tabara pentru tot sprijinul acordat si pentru organizarea taberei.”

Vă mulțumim pentru prezență, ne-am bucurat ca ați avut un timp frumos și ați legat prietenii. Vă așteptăm cu drag oricând!

7 6 5 4 3 1 2

IMG_1069 IMG_1050 IMG_1044