Târgul Firmelor de Exercițiu “De la teorie la practică! – Firma de exercițiu”

Târgul Firmelor de Exercițiu “De la teorie la practică! – Firma de exercițiu”

Miercuri, 10 octombrie 2018, de la ora 12, la Colegiul Economic ”D. Pop Marțian” din Alba Iulia s-a desfășurat Târgul Firmelor de Exercițiu din cadrul proiectului De la teorie la practică! – Firma de exercițiu. Cea ce-a doua ediție a proiectului se desfășoară și în acest an, prin Asociația ECO, finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Alba cu suma de 8000 de lei.

Echipele de elevi din clasele a XI-a care coordonează cele 8 firme de exercițiu – Time out cafe (coord. prof. Felicia Beca), Xieco leasing (coord. prof. Carmen Ciocan), Season tour srl. (coord. prof. Cristian Dincă),  Iceland SRL (coord. Carmen Paștiu, Universitatea 1 Decembrie 1918), Happines SRL (coord. prof. Emil Cetean), Weeding syle (coord. prof. Victoria Popa), Nirvana (coord. prof. Amalia Furdui), Food masters (coord. prof. Anca Moghiroiu) – au amenajat standurile de prezentare și au încercat să convingă pe cei care i-au vizitat că sunt cât mai aproape de realitate și că știu care sunt pașii de început pentru un bussines.

Elevii au reușit astfel să își realizeze materialele promoționale și standurile de prezentare cu care vor participa în acest an școlar la târgurile firmelor de exercițiu conform calendarului de organizare.

Activitățile din cadrul proiectului se vor derula până pe 31.10.2018 și urmăresc susținerea inițiativelor de integrare socială a tinerilor proveniți din medii dezavantajate, precum cei din mediul rural, prin dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor în cadrul firmelor de exercițiu, cu precădere  din domeniul economiei sociale.

Firma de exercițiu este o metodă inovativă de învățare ce vizează dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru elevi în vederea îmbunătățirii adaptabilității acestora la cerințele primului loc de muncă relevant.

Articol in: Tineret